Hveiti

refining life

COP18 begynder med rapporter om stadig stigende CO2 udledning i bagagen

I dag begynder COP18 i Doha, Qatar, hvor klimaansvarlige politikere og verdensledere over de næste to uger skal samarbejde om en plan for at redde klimaet.

Udfordringen er stor, for CO2 udledningen er ikke faldende. Tværtimod viser tal fra Det Internationale Energi Agentur, IEA, at der globalt blev udledt 31,6 gigaton CO2 i 2011. Det er ét gigaton mere end det hidtidige rekordår i 2010. Det betyder, at hullet i CO2-regnskabet vokser, det bliver sværere at forhindre katastrofen, og fortsætter den nuværende tendens, vil grænsen alle frygter – nemlig målet om at klodens temperatur kun må stige med maksimalt to grader – være nået allerede i 2028. Det er om et ganske lille øjeblik.

Derfor er en betingelse for at nå til det fossilfri samfund, at verdens nationer bliver enige om en strategi. Sidste års klimatopmøde, COP17 i Durban, Sydafrika, endte med en fælles erklæring om, at samtlige verdens lande senest i 2015 skal have forpligtet sig til en global klimaaftale – og at denne skal træde i kraft senest i 2020. I forhold til den aftale kalder Martin Lidegaard sig »moderat optimist.«

Ifølge Information.dk bevarer Klima-, Energi-, og Bygningsminister Martin Lidegaard dog stadig en vis optimisme. Simpelthen fordi, det fortsat er praktisk muligt at skabe en anden verden.

»Sagen er, at der intet teknologisk er til hinder for at handle. Vi har vist i Danmark, at man kan gøre noget for både klimaet og økonomien på samme tid. Det eneste, der står i vejen, er den politiske beslutning,« udtaler Martin Lidegaard til Information.dk.

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.



Følg Hveiti på facebook.