Hveiti

refining life

Din mad forurener mere end din bil

Danskerne er blandt de mest kødspisende i verden. Og det sætter sine spor på CO2-regnskabet, skriver Søren Rasmussen på dr.dk den 26. november.

Det store kødforbrug betyder, at der bliver udledt mere CO2 i forbindelse med produktionen og transporten af vores fødevarer, end der samlet set bliver udledt fra alle danskernes personbiler.

Produktion og transport af foder til dyr forurener

En af grundene er, at dyrene skal have foder. De får foder, som allerede har kostet dyrt i CO2-regnskabet - blandt andet fordi rigtig meget foder bliver produceret udenfor de danske grænser, og transporten af foderet belaster klimaet.

Især importen af foderprotein har meget negative konsekvenser for klimaet. Danmark importerer årligt store mængder sojaprotein fra Sydamerika, med store klimamæssige konsekvenser til følge.

Danske bioraffinaderier som Hveiti kan afhjælpe denne problematik, idet de også producerer foderprotein. Et bioraffinaderi som Hveiti kan udfase 8-10 % af Danmarks import af foderprotein. 

Bønner og bælgfrugter er fine

Hvis du gerne vil skære ned på dit kødforbrug, så er her et par gode råd fra ernæringsekspert Christian Bitz:

  1. Det er som udgangspunkt sundt at spise mange grøntsager.

  2. Skærer du ned på kødet eller fravælger det helt, skal man huske at erstatte den protein, som kødet giver.

  3. Bønner, linser og bælgfrugter er fremragende proteinkilder.

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.