Hveiti

refining life

EU anti-dumping afgørelse på amerikansk bioethanol import officiel

Fra i morgen vil en importafgift på € 62,9 pr ton ethanol importeret fra USA træde i kraft. Afgiften er rettet mod markedet for brændstof og vil gælde de næste 5 år, skriver ePURE i en pressemeddelelse 22.02.13.

EU-Rådet offentliggjorde i dag en forordning om indførelse af en anti-dumpingtold på amerikansk bioethanol eksport til EU. Anti-dumpingtolden betyder at fra i morgen vil alt ethanol importeret fra USA være pålagt en afgift på € 62,9 pr ton.

Ethanol-eksport fra USA til EU steg fra 102 millioner liter i 2009 til 1,17 milliarder liter i 2011 - et niveau 13 gange højere og en stigning på 1051 %. Importen fra USA tegnede sig derved for op til 20 % af forbruget i EU. 

Denne import har haft en negativ indvirkning på ethanolpriserne på EU-markedet, og for EU ethanolproducenter har det forhindret den indenlandske produktion af ethanol fra at udvikle sig. Mange producenter har i en kritisk økonomisk situation, og flere ethanolanlæg er blevet tvunget til at lukke ned som følge heraf.

"Som jeg tidligere har givet udtryk for, er denne beslutning en legitim anerkendelse af den skade, som er blevet pålagt den europæiske ethanolindustri", udtalte Rob Vierhout, generalsekretær for ePURE.

Download
Læs hele pressemeddelelsen fra ePURE her:

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.