Hveiti

refining life

Grenaa - Mekka for ny energi

sådan lyder overskriften i TV2 Østjyllands indslag fredag d. 28. oktober vedrørende planerne om at etablere en produktion af bio-methanol på Grenaa Havn.

Med i indslaget var både Svend Brandstrup, adm. dir. hveiti, og Lars Thomsen, direktør Agro Industries. Det er Lars Thomsen, der på Nordic Renewable Methanol Conference i Aarhus dagen inden havde offentliggjort planerne om at etablere endnu et bioraffinaderi på havnen i Grenaa. 

Som det fremgår af indslaget (se linket nedenfor), skaber placeringen tæt på hveiti a/s potentiale for synergieffekter til gavn for både den kommende bio-methanol produktion og hveiti a/s. Derudover er de seneste planer endnu et bevis på en interessant udviling på og omkring Grenaa Havn, der profilere sig som Danmarks nye miljo og Energihavn. Borgmester i Norddjurs Kommune Jan Petersen ser også store muligheder i skabelsen af både direkte og indirekte jobs:

De skal jo trække på håndværkere og der skal sikkert også være en del transport. Der er en masse logistik og der er serviceydelser, der skal udføres, og så er der andre virksomheder, der siger hov foregår der sådan noget der, så ligger vi os også der, udtaler Borgmester Jan Petersen

Projektet er dog stadig på idéplan og der vil gå ca. 4-5 år inden der kan produceres bio-methanol i Grenaa. 

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.