Hveiti

refining life

Landbrugsavisen sætter fokus på hveiti’s proteinprodukt

Der bliver i landbruget større og større efterspørgsel på protein, og især bæredygtigt protein. Derfor mærker vi hos hveiti også en stor interesse for det proteinprodukt som er en naturlig del af produktionen af bioethanol.

Når vi hos hveiti præsenterer produktionskonceptet for diverse interessenter, oplever vi at interessen for hveiti’s proteinprodukt, og det faktum at det er en produktion som har optimeret udnyttelsesgraden på en sådan måde at man helt undgår spildprodukter, overstiger interessen for bioethanol produktet. 

Torben Worsøe skriver i Landbrugsavisen den 15. juni 2012: ”Fremtidens energi skal vokse på marken – i hvert fald en del af den – men det behøver ikke betyde, at dyrene går glip af foder. Tværtimod kan restprodukter fra produktionen af bioethanol blive et billigt og let tilgængeligt proteintilskud.”

Der bliver større og større efterspørgsel på protein, og især bæredygtigt protein, hvorfor vi hos hveiti oplever en stor interesse for netop dette produkt. Bl.a. har Arla indført et krav om at senest i 2015 skal al soja protein, som bruges til kvægfoder hos Arla Foods’ mælkeproducenter, være bæredygtigt.

hveiti’s protein produkt får en række fordele i forhold til soja, som er det proteinprodukt man i dag hovedsageligt bruger i husdyrproduktionen. Landbrugsavisen understreger desuden at hveiti’s proteinprodukt vil kunne erstatte 8-9 % af Danmarks årlige sojaimport, og derved mindske den miljømæssige belastning importen udgør, samt lette presset på Sydamerikas regnskovsområder, hvor størstedelen af Danmarks import kommer fra.

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.



Følg Hveiti på facebook.