Hveiti

refining life

Århus Stiftstidende om hveiti: Sommerjagt på 1,4 mia. kr.

I 2015 skal den første hvede være kørt igennem et spritnyt bioraffinaderi på Grenaa Havn, skriver Tommy Loberg Jøns i Århus Stiftstidende, den 4. august 2012.

Fem år og 180 millioner kroner brugt. Men nu er hveiti a/s – tidligere Danish Biofuel – på Grenaa Havn klar til det sidste afgørende skub for at få gjort drømme til virkelighed, skriver Århus Stiftstidende.

Udviklingsselskabet bag hveiti a/s - DBH Technology A/S - byder nu investorer ind, som kunne have interesse i at smide nogle af de 1,4 mia. kr., som skal til for at Danmark og Djursland får et bioraffinaderi som både indeholder ny innovation og kendt afprøvet viden, som tilsammen giver en optimal udnyttelse af råvaren.   

Vi er optimistiske med hensyn til at finde finansieringen. Det er bestemt ikke nogen nem opgave, men vi er flere om det,” udtaler Adm. direktør, Svend Brandstrup til Århus Stiftstidende. 

Håbet er at finansieringen vil være på plads, så man i foråret 2013 kan påbegynde byggeriet af det syv hektar store bioraffinaderi. 

Spild eksisterer ikke

Vi er endnu ikke stødt på noget bioraffinaderi, der vil være ligeså bæredygtigt som det, vi planlægger at bygge på Grenaa Havn. Derfor er jeg også sikker på, at vi nok skal finde en ejerkreds inden for tidsrammen," udtaler Svend Brandstrup. Han tilføjer:

"Bioraffinaderiet bliver det mest bæredygtige af sin art til dato. Der kommer ikke til at være noget spild overhovedet – ordet spild eksisterer slet ikke i vores ordforråd."

Læs hele artiklen i Århus Stiftstidende. 

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.