Hveiti

refining life

Dansk Energi: Højere CO2-pris forbedrer dansk konkurrenceevne

Dansk erhvervsliv vil få forbedret sin konkurrenceevne over for tyske virksomheder, hvis CO2-kvoteprisen stiger, viser aktuel analyse fra Dansk Energi. Det skriver Kaspar Wederkinck Olesen på Dansk Energis hjemmeside d. 15.01.13.

En højere pris på CO2 i EU er i de danske virksomheders interesse. En højere CO2-kvotepris vil nemlig øge dansk konkurrenceevne over for vores vigtigste handelsmarkeder. Det viser en helt ny analyse foretaget af Dansk Energi. 

Analysen ser nærmere på, hvad kvoteprisen betyder for konkurrenceevnen i Tyskland og Danmark, og hvad effekten vil være, hvis kvoteprisen stiger. Og en højere pris vil falde ud til dansk fordel, viser analysen.

For det første vil en højere kvotepris øge eksporten og afsætningen af vedvarende energi og energieffektive teknologier. Men den anden ting er - som vores analyse viser - at når Danmark vælger at gå forrest med en grøn omstilling, så er det afgørende at få et stærkt kvotesystem for at beskytte vores industris konkurrenceevne,

siger Dansk Energis EU-chef Ulrich Bang til Altinget.dk den 15. januar 2013.

Helt konkret viser Dansk Energis analyse, at en stigning i kvoteprisen, så den koster 30 euro frem for 7,5 euro, vil forbedre danske virksomheders konkurrenceevne over for tyske virksomheder med 5 øre/kWh. Danske virksomheder bliver dermed bedre stillet med en højere kvotepris, hvilket skyldes, at konkurrencen på tværs af Europa bliver mere jævn. De lande, som går foran med en ambitiøs grøn politik, vil derfor have gavn af fælles europæiske instrumenter og løsninger er vurderingen fra Ulrich Bang.

Analysen bakkes op af en række grønne organisationer over for Altinget.dk.

Læs hele artiklen på danskenergi.dk.

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.