Hveiti

refining life

Debatindlæg JP: Forenklede og tyndslidte argumenter

Forenklede og ukorrekte problematikker, som gang på gang bliver præsenteret som sandhed, er med til at forhindre eller i bedste fald betydeligt sinke processen mod den grønne omstilling.

Det skriver Kommunikationsansvarlig i Hveiti, Trine Gram Nielsen, i et debatindlæg i JP den 19. september.

Kommissionen præsenterede sidste år et forslag om, at reducere mængden af 1. generation biobrændstof (1G) fra 10 til 5 %. I sidste uge stemte EU-Parlamentet om ændringer til dette forslag, og slog med resultatet fast, at der er forskel på biobrændstof, og i særdelshed på 1G bioethanol og biodiesel. 

Alligevel kommer Lone Andersen 11.09.13 i en artikel i JP under titlen ”EU-beslutning giver Novozymes medvind” med konklusioner om 1G biobrændstof, som er forenklede og baseret på tyndslidte argumenter, som for længst er tilbagebevidst. 

Parlamentet stemte i sidste uge for et 6 % loft på brug af 1G biobrændstof til at opfylde EU’s målsætning om 10 % vedvarende energi i transportsektoren. Men inden for dette loft blev der vedtaget et separat mål på 7,5 % bioethanol. Dette er en erkendelse af, at 1G bioethanol produceret i Europa blot er et af flere produkter fra en bioraffineringsproces. Det er et bæredygtigt produkt produceret efter europæiske standarder og på europæiske råvarer.

Læs hele debatindlægget i Jyllands-Posten i dag.

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.