Hveiti

refining life

FN bekymret for arealanvendelse til biobrændstof i Asien

Intensiv brug af land til eksport af fødevarer og biobrændstoffer må ikke ske på bekostninger af menneskerettigheder i Sydøstasien, advarer FN.

Et panel af særlige FN-udsendinge for fødevarer og oprindelige folk, udtrykte bekymring over et nyt program som vil konvertere mindst en millioner hektar regnskov til biobrændstof og eksport-drevet afgrødeproduktion. Dette vil kunne påvirke fødevaresikkerheden for cirka 50.000 mennesker i Meruake regionen i Indonesien.

Samtidig er 45.000 mennesker i Isabela regionen på Filippinerne i risikozonen pga. konventionen af 3000 hektar land til sukkerrør til produktion af biobrændstoffer.

Det er ifølge FN panelet vigtigt at regeringer er opmærksomme på at nye økonomiske muligheder ikke sætter lokalbefolkningen i farezonen.

hveiti – dansk production af biobrændstof

Det er sager som de ovennævnte, som understreger at man at nødt til at have en holistisk tilgang og tage højde for både direkte og indirekte konsekvenser når man skal producere biobrændstof.

Samtidig understreger det også hvorfor det giver mening at have en dansk produktion af bioethanol, baseret på en råvare som vi har masser af i Danmark, og hvor man udnytter alle dele af denne råvare og derved får flere produkter end kun bioethanol. På denne måde optimerer man brugen af afgrøderne, samt mindsker den globale miljøbelastning. 

 

Kilde: upi.com, 23. maj 2012. 

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.