Hveiti

refining life

Martin Lidegaard: Vækst gennem større ressourceudnyttelse

På trods af stadig flere advarsler om en kommende klimakatastrofe så synes interessen for at gøre noget ved problemet at være fordampet. Det vil klima- og energiminister Martin Lidegaard gøre noget ved, skriver Kim Kristensen på Information.com, 30.07.12.

”Det bliver min opgave at italesætte klimadebatten. Jeg opfatter stadig klimaproblemet som en af min generations største politiske udfordringer. Hvis ikke vi løser det problem, så kan det ikke løses. Derfor skal det have en større synlighed,” udtaler klima- og energiminister Martin Lidegaard til Information. 

Det på trods af at klimaforandringerne står stadig klarere. Denne sommer har vi oplevet afsmeltning af indlandsisen, varmrekord i Nordamerika og regn i Mekka på trods 43 graders varme (den varmeste registrerede regnbyge i historien).

Klimaforskrækkelse

Den »globale klimaforskrækkelse« gør os handlingslammede, siger Martin Lidegaard.

”Én af årsagerne til, at klimaet ikke fylder så meget, er, at man ikke kommer særlig langt med dommedags- og mareridtsscenarier. Folk kan ikke overskue handlingsmulighederne, løsningerne. Og så bliver de ramt af det, vi alle sammen så tit bliver ramt af, nemlig at det kan vi ikke forholde os konstruktivt til. Derfor er vi nødt til at anvise løsningerne. De skal være konkrete, angribelige – og så er jeg sikker på, at der vil være en stor folkelig opbakning til at løse problemet.”

”Der udspiller sig for øjeblikket en diskussion om, hvorvidt vækst er problemet – eller løsningen. For mig er det indiskutabelt, at den form for økonomisk vækst, vi har haft de seneste 50 år, ikke kan fortsætte. Det er ikke noget, vi kan vælge fra eller til. Af den enkelte grund at der ikke er ressourcer eller råstoffer nok," siger Martin Lidegaard og fortsætter: "Men hvis man med vækst forstår økonomisk udvikling, så kan jeg ikke se, at vi kan undvære denne udvikling. Vi har brug for teknologiudvikling. Vi har brug for forandring. Men når jeg tænker grøn vækst, så tænker jeg betydelig mindre materiel vækst. Og langt mere kvalitativt vækst med fokus på service, kultur og den slags ting, som ikke har et naturressourceforbrug.

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.