Hveiti

refining life

Ny rapport: to femtedele af frugt og grønt smides ud fordi de er ”grimme”

Produkter som ikke møder standarderne i detailhandlen i Storbritannien fodres til dyr eller ploves ned i jorden igen, viser en ny undersøgelse. Det skriver theguardian.com d. 19/9.

Op til to femtedele af frugt og grøntsager smides ud forde de er “grimme,” viser en ny rapport om fødevarespild. 

Produkter dyrket i Storbritannien som ikke møder detailhandlens standarder for størrelse og form eller har skønhedsfejl, bliver ofte brugt til dyrefoder eller bliver plovet ned i jorden igen, selvom de er spiselige. Det betyder, at op mod 40 % af afgrøderne går til spilde. 

Rapporten som er bestilt af Storbritanniens globale fødevaresikkerhedsprogram viste også, at det gennemsnitlige hushold smider mere end 5 kg. mad væk om ugen, og næsten to tredjedele af dette spild kunne undgås. 

Husholdningerne smider en femtedel af den mad de køber væk pga. ting såsom at forberede for meget mad, og ikke at spise det før det bliver for gammelt, viser rapporten.

Rapporten konkluderer, at hvis vi i fremtiden skal have nok mad til alle, så er fødevarespild et stort problem, som vi er nødt til at overkomme. 

Omkring 1/3 af den mad som produceres globalt går til spilde. 

Læs hele artiklen på theguardian.com. 

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.