Hveiti

refining life

Politikerne tier klima- og miljøspørgsmål ihjel

De færreste danskere ser klima og miljø som et vigtigt emne op til det kommende folketingsvalg, viser en ny meningsmåling. Men det er politikernes skyld, fordi de ikke har fokus på området, skriver Malene Breusch Hansen i Ingeniøren den 18. august 2011.

En meningsmåling foretaget af Rambøll Management/Analyse Danmark for Jyllands-Posten viser at klima og miljø skraber bunden, når det kommer til emner, der er vigtige for danskerne ved det kommende valg til Folketinget. 

Ifølge Mette Wier, der er direktør i AKF og medlem af klimakommissionen, er det ikke befolkningen selv, der nedtoner problematikkerne på området, men derimod politikerne, der forsømmer dem.

Det skyldes, at politikerne ikke taler om det og ikke har fokus på det, og så ryger det ud af folks bevidsthed. Der har kun været meget få politiske udspil omkring klima og miljø, og dem, der har været, er faldet til jorden« forklarer hun og tilføjer, at når der ikke er nogen udspil, er der heller intet for befolkningen at tage stilling til. 

Formanden for den grønne tænketank Concito Martin Lidegaard mener også, at klima og miljø ender nederst på listen, fordi politikerne ikke prioriterer området.

Befolkningen interesserer sig for det, som politikerne peger på er vigtigt. Det afspejler, at ingen af partierne i Danmark har klima og miljø øverst på deres liste, og det er heller ikke engang på top tre,« siger han.

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.