Hveiti

refining life

Bioethanol i fremtiden

Selv med en masse nye tiltag inden for vedvarende energi, vil der også i fremtiden være brug for bioethanol.

Der er i dag stor fokus på udviklingen af nye midler til at nedbringe CO2 udslippet fra transportsektoren. Elbiler, biler på biogas og naturgas, samt hybridbiler vinder i stigende grad frem på især de udenlandske markeder.

Disse forskellige alternativer til almindelige diesel- og benzindrevne biler vil dog aldrig helt kunne erstatte behovet for bioethanol. For de mere krævende transportformer som fly, skibe og lastbiler, er de ovennævnte alternativer ikke en mulighed. Derfor er der i disse industrier også stigende efterspørgsel på bioethanol.

Boeing har annonceret at deres 747-8 fragtfly vil blive det første fly til at krydse Atlanten på biobrændstof, og også i Danmark fokuserer flyselskaberne på at reducere deres CO2 udslip. Flyselskabet SAS har en ambition om at halvere CO2 udslippet per passager inden 2020, og er parate til at aftage bioethanol fra Hveiti, for at opfylde dette mål.

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.