Hveiti

refining life

csr.dk: Bioraffinering – vejen til optimal ressource-udnyttelse

Hvordan skaber man en grøn transportsektor? Budene er mange. Holdningerne er endnu flere. En ting er dog sikkert - vi er nødt til at tage alle muligheder i brug, hvis vi ønsker at opnå en betydelig reduktion af CO2-udledningen fra denne sektor.

Det skriver Trine Gram Nielsen, Kommunikationsansvarlig i DBH Technology på csr.dk den 20. januar 2014.

Biobrændstof er en af løsningerne til at opnå en grøn transportsektor. Desværre har den udbredte forståelse af 1. generations biobrændstof efterhånden udviklet sig til en holdning til, at man ikke kan anvende såkaldte fødevarer til brændstof til biler, så længe der er folk i verden, der sulter. Det er en holdning, der er til at forstå, men intet kunne være mere forkert.

Bæredygtigt dansk produceret proteinfoder

I bestræbelserne på at forenkle budskabet negligeres det fuldstændigt, at man i bioraffineringsprocessen ikke kun fremstiller biobrændstof, men også fibre til fødevarer og proteinrigt kraftfoder, som er et bæredygtigt alternativ til sojaprotein importeret fra Sydamerika. Sojaprotein har en meget belastende klimaprofil, blandt andet fordi der flere steder fældes regnskov for at gøre plads til dyrkning af soja.

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.