Hveiti

refining life

Grøn omstilling betaler sig

Det er ikke en udgift, men derimod en god forretning for Europas virksomheder at omstille sig til fossilfri drift. Det var hovedbudskabet, da en række prominente talere den 23/5 skød Energy Europe-messen i gang, skriver Lasse Andersen den 23/5 på csr.dk.

En række ledere inden for energi var den 23. maj samlet i Bella Center til åbningen af Energy Europe, som afholdtes for første gang. Messen, der både har danske og internationale deltagere, viser de produkter og løsninger, som skal sikre, at de europæiske lande går en fremtid med vedvarende energiproduktion i møde.

Blandt talerne ved åbningen var EU's klimakommissær Connie Hedegaard, som gjorde det klart, at det, set i lyset af den de stigende priser på fossile brændsler, altid vil være en god investering at satse på grøn omstilling. Kommisæren påpegede også, at grønne investeringer på én og samme tid løser flere af de kriser Europa står overfor.

Energieffektivitet er godt for økonomien og klimaet, men også den nuværende situation med meget høj arbejdsløshed i Europa. Antallet af jobs i den grønne sektor har nemlig været stabilt stigende over en længere periode,” sagde Connie Hedegaard.

Milliarder går til fossile brændsler

Præsidenten for European Renewable Energy Counsil, Rainer Hinrichs-Rahlwes var ved åbningen på linje med Connie Heedegaard. Han understregede vigtigheden af grøn omstilling og påpegede det paradoksale i, at de europæiske lande hvert år bruger milliarder af euro på dyre fossile brændsler.

Læs hele artiklen på csr.dk

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.