Hveiti

refining life

Dansk DTU-bil på bioethanol sætter ny verdensrekord

DTU’s bybil satte ny verdensrekord med 612 km. på en liter bioethanol ved årets Shell Eco-marathon i Rotterdam.

Ved weekendens Shell Eco-marathon i Rotterdam, lykkedes det tre ud af fire af de danske biler at høste hæder og ære, da de deltog i verdens største løb for hyper-energieffektive biler.

I kamp med 224 selvkonstruerede biler og 3.000 studerende fra tekniske skoler og universiteter i hele Europa blev det til en dansk verdensrekord i bybils-klassen fra DTU.

Verdensrekord til DTU’s bioethanol bil

DTU Roadrunners fejrede deres 10-års jubilæum i konkurrencen ved Shell Eco-marathon med en ny verdensrekord i klassen for små bybiler, kaldet Urban Concept. Her forbedrede holdet og dets bioethanolbil sin egen rekord fra 2012 med bare 1,29 km. 

612,29 kilometer på det, der svarer til en liter standard 95 blyfri benzin, blev det til. En bedrift, som understreges af, at nummer to i klassen fra Luleå Universitet i Sverige kørte 287 km/liter.

Igen i år har danske ingeniørstuderende placeret sig i den absolutte superliga, når det handler om at køre ekstremt langt på literen. Under én kam understreger deres præstationer ved årets Shell Eco-marathon, at vi i Danmark har et kæmpe potentiale, når det handler om at udvikle energieffektive løsninger til fremtidens transport, siger Regitze Reeh, kommunikationsdirektør i Shell til energy-supply.dk.

Læs mere på energy-supply.dk

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.