Hveiti

refining life

Kraftigere tyfoner en forsmag på fremtiden

Global opvarmning vil formentlig føre til flere katastrofer som i Filippinerne, hvor mindst 10.000 er døde, skriver Lars From i Jyllands-Posten den 11. november 2013.11.11

Tyfonen ”Haiyan”, der har dræbt over 10.000 mennesker, fordrevet andre 478.000 fra deres hjem og berørt i alt 4,5 mio., kan være en forsmag på, hvad der er i vente i et varmere klima. Tyfonen er formentlig den kraftigste, der nogensinde er registreret, og ifølge klimaforskere tyder meget på, at det hænger sammen med den globale opvarmning.

»Der er ingen tvivl om, at dette er en konsekvens af, at det bliver varmere på kloden,« lyder det fra klimaforsker Sebastian Mernild fra Center for Scientific Studies i Valdivia i Chile.

»Det er varme og vanddamp, der driver orkanerne. Når det bliver varmere på kloden, får orkanernes motor med andre ord flere hestekræfter,« forklarer Professor i meteorologi Eigil Kaas fra Københavns Universitet.

Brug for fokus på bæredygtige løsninger

Tyfoner som den der ramte Filippinerne understreger igen nødvendigheden af at gøre noget ved klimaændringerne. Vi har brug for at nedbringe den stadig stigende CO2 udledning. 

Transportsektoren er ansvarlig for ca. 1/3 af den samlede CO2 udledning, hvorfor det er oplagt i endnu større grad at fokusere på og støtte op om de løsninger der her ligger for at nedbringe CO2 udledningen, og her er bæredygtig produceret bioethanol en oplagt mulighed. 

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.