Hveiti

refining life

Global ethanol-produktion vil nå 85,2 mia. liter i 2012

The Global Renewable Fuels Alliance (GRFA) har i samarbejde med F.O. Licht udgivet sin årlige globale prognose for ethanolproduktionen. GRFA forudser at ethanol til brændstof vil nå 85,2 mia. liter i 2012, skriver GRFA, 26. juni 2012.

”Mens verdens økonomiske helbred forbliver 1. prioritet for politikere og regeringer, fortsætter den globale ethanolindustri med at være et lyspunkt i verdensøkonomien. Ethanolindustrien fortsætter med at vokse – den støtter næsten 1,4 mio. job og bidrog med $277,3 mio. til verdensøkonomien i 2010,” udtalte GRFAs talsmand, Bliss Baker.

Ifølge GRFAs 2012 produktionsprognose fortsætter ethanolproduktionen med at fortrænge behovet for mange hundrede mio. liter af importeret olie, og dermed reducere afhængigheden af udenlandsk olie. 

”Politikere og regeringer er nødt til at erkende det betydningsfylde bidrag som biobrændstoffer yder til den globale økonomi, samtidig med at de hjælper med at reducere verdens olieforbrug,” udtalte Bliss Baker.

USA og Brasilien er fortsat de største producenter af ethanol, hvilket også fortsætter i 2012. 

Selvom produktionsniveauet i Afrika forbliver relativt lavt, er det her den største stigning kommer til at ske i 2012, hvor regionens produktion forventes at stige med 36 %.

”Mange afrikanske økonomier er nettoimportører af olie, hvilket gør dem ekstremt sårbare overfor svingninger i olieprisen. En national produktion af biobrændstof vil afhjælpe denne afhængighed af olie,” sagde Bliss Baker. ”Det er opmuntrende at se hvordan nogle afrikanske lande griber biobrændstof-muligheden fordi det vil opmuntre til investeringer i landbruget, skabe meget tiltrængte lokale arbejdspladser og hjælpe med at reducere deres afhængighed af importeret olie,” tilføjede Baker.

I EU fortsætter produktionen med at vokse i et robust tempo. I 2011 voksede produktionen med 4 % fra 2010 niveau. I år vil Europas produktion stige med mere end det dobbelte af sidste år. Europa forventes at producere 4,9 mia. liter ethanol, hvilket er en stigning på 11 % siden 2011.

Kilde: globalrfa.com

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.