Hveiti

refining life

Interview i Feedinfo med adm. direktør Svend Brandstrup

Konstruktionen af et bioraffinaderi på Grenaa Havn forventes påbegyndt i slutningen af året. Når produktionen er i gang start-2016 vil bioraffinaderiet også producere 147.000 tons kraftfoder, skriver Feedinfo News Service, 12/8.

Selskabet bag projektet, Hveiti, vurderer at den mængde PDGS (proteinrigt kraftfoder) som vil blive produceret på bioraffinaderiet kan udfase 8-10 % af Denmarks årlige import af sojaskrå, og dermed hjælpe med at lette presset på Sydamerikas regnskovsområder. 

Feedinfo News Service har talt med Hveiti’s adm. direktør, Svend Brandstrup Hansen (også adm. direktør i DBH Technology A/S, som er udviklingsselskabet bag Hveiti), for at finde ud af mere om projektet og virksomhedens ambitioner. 

Svend Brandstrup fortæller til Feedinfo, at virksomhedens historie bygger på en stolt dansk landbrugstradition. Med det formål at udnytte ressourcerne bedre, besluttede han at starte et bioraffinaderi som skulle udnytte Danmarks overskud af foderhvede, og bruge det, ikke kun til produktion af bioethanol, men også til at producere fødevarer og foder. 

Læs hele artiklen på feedinfo.com. 

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.