Hveiti

refining life

USA’s Højesteret godkender brug af E15

Et forsøg på at blokere salget af E15 (benzin iblandet 15 % bioethanol) i USA er blevet afvist af Højesteret, skriver biofuels-news.com 25. juni 2013.

Retten afviste en anklage fra det Amerikanske Olieinstitut (API), som er hovedlobbyist for olieindustrien, og som hævdede at 15 % iblandingen var farlig at bruge i biler og motorcykler fabrikeret før 2001. 

Bob Greco, senior embedsmand ved API mente at brugen af E15 kunne efterlade millioner af forbrugere med ødelagte biler og høje reparationsomkostninger. 

Men retten opretholdte en kendelse fra den føderale appeldomstol, som afviste alle anklager fra API og brancheforeninger som bl.a. repræsenterer restauranter og fødevareproducenter.

E15 bliver i øjeblikket solgt på 20 tankstationer i Midtvesten, men beslutningen fra Højesteret betyder at produktet nu kan sælges i hele landet og med tiden erstatte E10 (benzin iblandet 10 % bioethanol), hvis efterspøgslen er til stede. 

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.