Hveiti

refining life

Nu skal energiforbruget i Europa sættes ned

I juni blev EU-landene efter lange og hårde forhandlinger enige om energieffektivitetsdirektivet. Aftalen er torsdag den 4. oktober blevet endeligt godkendt af EU’s energiministre, og medlemslandene skal nu i gang med at efterleve den nye lovgivning.

Energieffektiviseringsdirektivet var et af det danske EU-formandskabs største resultater. Med aftalen ventes EU-landene at levere mere end 17 % energibesparelser i 2020. Den er et stort skridt for EU's langsigtede energi- og klimamål - og en drivkraft for vækst og jobskabelse i de kommende år, skriver Klima-, Energi- og Bygningsministeriet i en pressemeddelelse. 

Direktivet er et minimumsdirektiv. Nye initiativer i medlemslandene, som ligger uden for direktivet, kan bringe EU endnu tættere på 20 % energibesparelser i 2020. 

"Det er vigtigt, at medlemslandene straks går i gang med at omsætte direktivet til national lovgivning. Direktivet vil gøre europæiske virksomheder mere konkurrencedygtige, og det vil allerede på kort sigt skabe både grøn vækst og nye arbejdspladser i Europa" siger klima-, energi- og bygningsminister, Martin Lidegaard

Danmark har en klar styrkeposition inden for energieffektivitet. I virkeligheden er det den danske model, der nu eksporteres til hele EU. Det forventes, at direktivet vil have stor betydning for dansk eksport af energieffektive komponenter, så som termostater, isolering, pumper og vinduer. Det vil skabe arbejdspladser i Danmark. 

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.