Hveiti

refining life

Raffinering af foderhvede

Foderhvedens tilgængelighed og de velegnede lokale dyrkningsforhold, samt det høje stivelsesindhold, gør den særligt velegnet til produktion af bioethanol og proteinrigt kraftfoder.

Der er flere årsager til, at vi har valgt at satse på bioraffinering af foderhvede. Råvarens tilgængelighed og de velegnede lokale dyrkningsforhold samt det høje stivelsesindhold, der gør den særligt velegnet til produktion af bioethanol, har været afgørende.

Efterspørgsel på proteinrigt kraftfoder

Ligeledes har den store efterspørgsel på proteinrigt kraftfoder haft en væsentlig indflydelse på udviklingen af produktionskonceptet. Danmark importerer årligt 1,7 mio. ton sojaprotein fra primært Sydamerika.

Den globale efterspørgsel på proteiner er en direkte følge af det stigende kødforbrug, og der er en stigende efterspørgsel på produkter som er mere bæredygtige end soja protein.

Veludviklet dansk landbrug

Foruden den store efterspørgsel på proteinrigt kraftfoder er også det veludviklede danske landbrug et ideelt udgangspunkt for introduktionen af nye fodertyper qua en lang tradition for udvikling og implementering af landbrugsprodukter, infrastrukturelle løsninger, samt styring og dokumentationen af foderværdien. Derfor vil Danmark fungere som et godt springbræt for denne type foderprodukter, med henblik på en efterfølgende eksport af teknologi og produkthåndtering til udlandet.

Download
Forskere på KU, AU og forsknings- og udviklingsmedarbejdere fra DONG Energy har undersøgt, hvordan man kan producere yderligere biomasse uden at det går ud over fødevareproduktionen, foderproduktionen og miljøet. Læs rapporten her

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.