Hveiti

refining life

Klima og vækst går hånd i hånd

EU-kommissær for klima, Connie Hedegaard, skriver den 5. december 2011 i et debatindlæg i Børsen hvordan Kommissionens ”Horisont 2020-udspil” skal styrke forsknings og innovationsindsatsen - især når det gælder klima.

200 mia. af de 600 mia. kr. som i perioden 2014-2020 skal bruges på forskning og innovation i Europa, skal gå til klimarelaterede projekter.

Connie Hedegaard skriver: ”Det er et resultat jeg er stolt af. Jeg er helt overbevist om, at vi i Europa kan klare os endnu bedre i den globale konkurrence, hvis vi bliver dygtigere til at arbejde sammen og pulje kræfterne om at skabe en mere grøn vækst.”

Og det er der brug. Som Connie Hedegaard skriver, så kan vi hverken konkurrere på lønninger, arbejdstid eller pensionsalder. Og vi halter vi bagefter i forhold til produktivitet og en lang række andre konkurrenceparametre. 

”Mange af disse ting ændrer man ikke hurtigt – europæerne er glade for velfærdsydelser og korte arbejdstider. Derfor er det afgørende at vi investerer i vores industrielle styrkepositioner og bliver ved med at være blandt de bedste til at få nye ideer omsat til produkter og tjenester, der kan komme ud på markedet.” Dette er grundlaget for Kommissionens udspil ”Horisont 2020.”

Connie Hedegaard skriver at det forslag, Kommissionen har præsenteret, er et godt eksempel på, at indsatsen for vækst og beskæftigelse sagtens kan gå hånd i hånd med en styrket klimaindsats.

Med de rigtige politikker kan vi bekæmpe den økonomiske krise her og nu og samtidig skabe mere bæredygtig og langtidsholdbar vækst i Europa, slutter hun.

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.