Hveiti

refining life

Britiske bilister fylder bilen med gratis bioethanol

Hvis der nogensinde eksisterede en modvillighed mod at fylde bilen med E10, kunne man i hvert fald ikke se det i Storbritannien i går, hvor den var gratis, skriver Nathan Klein og Samantha Malagre i The Daily Telegraph, 4. juli 2012.

Bilister holdt i kilometerlange køer da mange gerne ville nyde godt af Woolworths uddannelseskampagne, som har til mål at fremme brugen af biobrændstof. 

Kampagnen kom i kølvandet på rapporten fra Independent Pricing and Regulatory Tribunal, som fandt at bilister ikke var villige til at fylde E10 (benzin blandet med 10 % bioethanol) på deres biler. 

Ifølge britisk lov skal benzinselskaberne blande mindst 6 % bioethanol i al benzin, men bilisterne foretrækker stadig almindelig eller blyfri, hvorfor detailforhandlerne risikerer at misse deres mål.

Grunden til at mange ikke vil gå over til E10 er pga. den udokumenterede påstand at biobrændstof skader bilen, og ikke holder nær så længe i tanken. 

Denne påstand er, ifølge servicedirektør i bilforsikringsselskabet NRMA, Graham Blight, en myte. Graham Blight udtaler at det er fuldstændigt sikkert at hælde E10 på sin bil. 

Premierminister Andrew Stoner udtalte ligeledes at E10 var et billigere alternativ i tider med dyr benzin, og så er det bedre for miljøet. 

Han tilføjede: Når man tænker på at V8 Supercars kører på 100 % bioethanol, så tror jeg godt man kan have tillid til produktet. 

Kunderne vilde med E10

Gårsdagens kunder på tankstation var i hvert fald vilde med den gratis E10. 

Gina Rees var en af kunderne som fyldte både sin private og sin firmabil op. Generelt er det billigere end blyfri, og så er det også bedre for miljøet, udtalte hun.

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.