Hveiti

refining life

Tyske Cropenergies omsætning stiger pga. stigende ethanolpriser

Den tyske bioethanolproducent, Cropenergies, udtalte den 11. oktober 2011 at deres omsætning i første halvår streg som et resultat af stigende priser på bioethanol og dyrefoder, skriver Angus Media.

Omsætningen frem til august i år steg med 28 % til 275,2 mio. euro fra 214,7 mio. euro samme tid sidste år. Samtidig steg første halvårs nettofortjeneste for samme periode med 77 % til 18,5 mio. euro fra 10,5 mio. euro sidste år.

Ifølge firmaet skyldes dette EU’s stigende efterspørgsel på bioethanol, som er et resultat af at medlemsstaterne har sat deres mål for iblanding af bioethanol op, og har introduceret E 10 – benzin blandet med 10 % bioethanol – i f.eks. Tyskland, Finland og Sverige.

I Tyskland var E 10 tilgængelig på omkring halvdelen af de 14.000 tankstationer i slutningen af juni. Frem til juli blev der solgt 906.000 ton E 10, hvilket ledte til en 10 % markedsandel i Tyskland.

Cropenergies forventer en stigning i salget af E 10 pga. større tilgængelighed af produktet i Tyskland efter at mineralolieproducenterne har intensiveret udrulningen af E 10 i Nord og Vesttyskland, hvor den i begyndelsen kun var tilgængelig i Øst og Sydtyskland. 

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.