Hveiti

refining life

Transportministeren på Grenaa Havn

Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) besøgte i april Grenaa Havn, for at se på de mange projekter og udvidelser, og kunne sagtens se havnens store potentiale, skriver den seneste udgave af iFront.

Jeg kan ganske enkelt mærke den store virkelyst, der er på Grenaa havn, og hvor mange udviklingsmuligheder havnen har,” udtale transportministeren.

På turen rundt på havnen mødte ministeren Svend Brandstrup, direktør for hveiti, Grenaas kommende bioraffinaderi, som fortalte om det store bæredygtige bioraffinaderi, som i den nærmeste fremtid vil blive bygget på havnen. 

Svend Brandstrup forklarede at der bliver arbejdet på at fremskaffe den sidste kapital, der skal til for at gøre projektet til en realitet.

Vi har kontakt med investorer så langt væk som Qatar, men vi vil allerhelst ejes af danske selskaber,” fortalte Svend Brandstrup ministeren. 

God logistik

Henning Lauersen, direktør for Grenaa Havn, lagde over for ministeren vægt på de mange ønsker og muligheder han ser for Grenaa Havn. Med politisk velvilje kan havnen blive endnu mere attraktiv og generere flere arbejdspladser til kommunen.  Han lagde vægt på at god infrastruktur her er altafgørende for, at havnen kan udvikle sig. 

Lige nu fungerer Grenaa Nordhavn bl.a. som udskibningshavn for Anholt Havmøllepark. 

 

Kilde: iFront: ”Transportministeren på Grenaa Havn.” Maj – 26 – 2012.

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.