Hveiti

refining life

Hveiti til årsdag i DI Energi

Danske producenter af energiteknologi og grønne løsninger vil kunne få langt mere vind i sejlene, hvis vi fik en langsigtet energi- og klimapolitik og et mere velfungerende indre marked i Europa.

Det fastslog DI Energi, der i går afholdte en international energikonference og årsdag i Industriens Hus i København under titlen: ”EU Towards a Green Economy”.

Den fremtidige politiske kurs i EU var emnet for en paneldebat, hvor adm. direktør i Hveiti, Svend Brandstrup Hansen, deltog sammen med Hans van Steen, kontorchef, Generaldirektorat for Energi i EU Kommissionen, og Knud Pedersen, Vicepræsident i Dong Energy og næstformand i DI Energi.

Hans van Steen, kontorchef, Generaldirektorat for Energi i EU Kommissionen, Knud Pedersen, Vicepræsident i Dong Energy og næstformand i DI Energi, og Svend Brandstrup, adm. direktør i Hveiti og bestyrelsesformand i DI Bioenergi.

Hans van Steen indledte med at forklare at afhængigheden af olie og gas i EU fortsætter med at stige, hvorfor der i EU er stigende bekymring over denne energiimport. 

Både Svend Brandstrup og Knud Pedersen lagde vægt på behovet for stabile retningslinjer fra EU, så der skabes et trygt investeringsmiljø. 

Svend Brandstrup slog fast at for at rejse kapital til bioraffineringsprojekter som Hveiti, så har investorerne brug for at kende den langsigtede politiske strategi for klima og energi, da sådanne investeringer nemt rækker 10-20 år ud i fremtiden. 

Investorerne vil vide hvordan den politiske kurs ser ud i 2030, og da der lige nu er politisk slinger inden for ikke mindst biobrændstofpolitik, så er investeringerne i branchen gået i stå. Der blev derfor lagt pres på Hans van Steen, for at få ham til at forstå hvor meget der lige nu afhænger af klare retningslinjer fra EU, og konsekvenserne af at man endnu ikke har formået at nå til enighed. 

Også Klima-, Energi-, og Bygningsminister, Martin Lidegaard, deltog i årsdagen.

Det er ambitionen for flere europæiske lande, at vi vil have nye 2030-mål formuleret inden den nuværende EU-kommission afgår ved udgangen af året. Vi kan alle se, at den nuværende situation ikke er holdbar. Vi har brug for mere klarhed om priser, vi er nødt til at sikre investorerne og virksomhederne ved at lade dem vide, hvilken retning vi er på vej i. Og det kan vi ikke vente til 2015 eller 2016 med, udtalte ministeren.

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.