Hveiti

refining life

Benzinprisen giver høj inflation

På epn.dk kan man den 10. april i en artikel af Kristian Halskov læse hvordan de stigende benzinpriser er med til at holde inflation oppe.

Ifølge Danmarks statistik steg forbrugspriserne fra februar til marts med 0,5 %. Den årlige prisstigning (inflationen) er på 2,7 %.

I Danske Bank har privatøkonom Las Olsen beregnet, hvad prisstigningerne betyder for en almindelig familie:

"De høje prisstigninger betyder, at vi reelt bliver fattigere for tiden," udtaler privatøkonom i Danske Bank, Las Olsen, til epn.dk. "En gennemsnitlig børnefamilies årlige forbrug koster nu 13.000 kroner mere end for et år siden. En del af det bliver dækket af, at lønningerne også stiger. Men de stiger langsomt for tiden, og skatten er også højere end sidste år."

Brug for alternativer til benzin

Især benzinpriserne er med til at holde inflationen oppe, hvilket understreger behovet for alternativer til de dyre dråber. 

Hvis vi skal gøre os mindre afhængige af importeret olie, og mindre følsomme overfor prissvingninger, er der brug for biobrændstoffer, da disse på nuværende tidspunkt er det eneste reelle alternativ til benzin. 

hveiti kommer på årsbasis til at producere 200 mio. liter bioethanol, hvilket svarer til 10 % af det danske benzinforbrug. 

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.