Hveiti

refining life

Ny rapport foreslår udvidet brug af biobrændstoffer i shipping-industrien

Ifølge en ny rapport fra Ecofys, som er et ledende rådgivningsfirma i industrien for vedvarende energi, kan biobrændstoffer hjælpe med at gøre shippingindustrien CO2 neutral, skriver Biofuelsjournal.com den 13. februar 2012.

Sammenlignet med fossile skibsbrændstoffer kan biobrændstoffer reducere udledningen af skadelige emissioner i vand og i luft betydeligt.

Luftkvaliteten i havneområder og andre beboede områder omkring vandvejene vil ligeledes blive forbedret.

I tilfælde af skibsulykker, så som den seneste tragedie med Costa Concordia, er det forventet at effekterne fra udslippet af fossilt brændstof vil være betydelig lavere.

Disse er hovedfundene i den første brede vurdering af potentialet for brug af biobrændstoffer som alternativ til olie og gas i shippingindustrien, og de effekter det vil have på økonomien og miljøet. 

Sammenlignet med land og lufttransport, har shippingindustrien været bagefter med at forbedre dens bæredygtige profil. 

I et forsøg på at adressere dette, har Ecofys undersøgt de tekniske, økonomiske og bæredygtige effekter, sammen med de retslige rammer og organisatoriske aspekter i at bruge biobrændstoffer i shippingsektoren. 

Rapporten er bestilt af det Europæiske Agentur for Søfartssikkerhed (EMSA), og har vist at det er teknisk muligt at erstatte fossile skibsbrændstoffer med biobrændstoffer i skibsmotorer. 

Læs hele artiklen fra på Biofuelsjournal.com.

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.