Hveiti

refining life

En million tons kraftfoder fra ethanol-produktionen på det britiske marked

To enorme ethanolanlæg med hvede som råvare er kommet i drift i Storbritannien, og kommer samlet til at levere en million ekstra tons kraftfoder til det britiske marked, skriver AllAboutFeed.net, 29/10/12.

Kraftfoder fra disse anlæg vil hjælpe med at fylde markedet for kvægfoder den kommende vinter.

Co-produkterne fra ethanolproduktionen vil især yde et bidrag til at mindske behovet for importeret protein og sojaskrå.

De to nye britiske ethanolanlæg omfatter Ensus anlægget i Teeside, som allerede er i drift, og Vivergo anlægget i nærheden af Hull, som i løbet af de næste par måneder gearer op til produktion.

Begge anlæg er baseret i den korn-voksende region i det østlige England. Hvert anlæg kan håndtere mere end en million tons britisk dyrket foderhvede.

Mellem dem forventer de to anlæg at lægge mere end en million tons ekstra foder om året på det britiske og irske marked.

En talsmand for Vivergo fortalte, at de to millioner tons foderhvede som ethanolanlæggene skal bruge, normalt ville blive eksporteret (i de fleste år eksporterer Storbritannien tre millioner tons hvede).

Det første kraftfoder fra Ensus bioethanolanlæg bliver allerede solgt i Irland.

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.