Hveiti

refining life

Verdens største regnskov svinder ind

Skovrydningen i den brasilianske del af Amazonas er tiltaget med en fjerdedel, viser satellitbilleder. Det skriver Jyllands-Posten d. 15. november.

Skovrydningen i den del af den kæmpemæssige Amazonas-regnskov, der ligger i Brasilien, er øget med 28 % fra august 2012 til juli i år. 

I alt er skoven svundet ind med 5.843 kvadratkilometer i løbet af det seneste år, viser satellitbilleder af området. Det svarer stort set til det dobbelte areal af Fyn.

Udvidelse af jordbrugsarealer

Af de væsentligste årsager til skovrydningen nævnes en omfattende udvidelse af jordbrugsarealer i skoven og produktion af sojabønner i delstaterne Para og Mato Grosso. En anden forklaring er store infrastrukturprojekter som nye jernbaner og veje.

Brasilien overvåger nøje, hvor meget skov, der bliver ryddet hvert år i Amazonas, der er verdens største regnskov og har et areal på størrelse med det vestlige Europa.

Regnskoven er en kæmpe kilde til oxygen og frisk vand. Klimaeksperter betragter området som en vigtig stødpude i kampen mod klimaforandringer.

Dansk produceret hvedeprotein kan mindske presset på regnskoven

Gennem bioraffinering af foderhvede udvinder man ikke kun bioethanol. Hvedekerne består også af protein, og denne protein bliver tilgængelig når man bioraffinerer hvedekernen. Derfor kan danske bioraffinaderier som Hveiti hjælpe med at lette presset på Amazonas regnskov, ved at erstatte importeret sojaprotein med nationalt produceret hvedeprotein

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.