Hveiti

refining life

EU-Kommissionens forslag om halvering af brugen af biobrændstof droppet

Efter ministerrådsmøde i Bruxelles i dag hvor EU’s Energiministre ikke kunne nå til enighed, er EU-Kommissionens ændringsforslag til VE-direktivet faldet til jorden. Det samme er forslaget om at halvere brugen er biobrændstof.

EU’s energiministre mødtes i Bruxelles i dag for at stemme om det kompromisforslag, som det litauiske formandskab havde præsenteret. 

I oktober 2012 kom EU-Kommissionen med et ændringsforslag til Direktivet for Vedvarende Energi (VE-direktivet), som bl.a. forslog at halvere brugen af biobrændstof. Dette forslag er gennem det sidste år blevet diskuteret i Bruxelles, men uden at man har kunnet nå til enighed. 

I et sidste forsøg på at nå til enighed inden parlamentsvalget i maj 2014, kom det nuværende litauiske formandskab med et kompromisforslag. Dette forslag blev dog i dag afvist.

Det betyder reelt, at man ikke kan nå at komme til enighed inden parlamentsvalget, og at EU-Kommissionens forslag dermed er dødt. 

Konkret betyder det, at den politiske ambition fra 2009 om 10 % vedvarende energi i transportsektoren i 2020 fastholdes, og at dette mål kan opnås gennem brug af biobrændstof. 

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.



Følg Hveiti på facebook.