Hveiti

refining life

Produktion af bioethanol skaber vækst i amerikansk landbrug

Ethanol-markedet er blevet det vigtigste enkeltstående marked for værditilvækst for amerikanske landmænd. Det stimulerer investeringer i landbrugsteknologi og fremmer økonomiske muligheder for landsbysamfund over hele USA.

Ifølge Bob Dinneen, som er præsident og CEO for Renewable Fuels Association (RFA), har ethanol-industrien forvandlet kornsektoren "fra en stagnerende, overskud-drevet markedsplads til en der er levende, high-tech, og efterspørgselsstyret". 

I et brev til den amerikanske House Committee on Energy and Commerce, skrev Bob Dinneen at den amerikanske Renewable Fuel Standard (RFS), som er det amerikanske mandat for hvor meget biobrændstof der skal iblandes benzin og diesel, har været yderst positivt for landbrugssektoren. 

Han understregede at fødevarepriserne ikke er blevet påvirket negativt af RFS. 

Han skrev ligeledes at det ville give bagslag for House Udvalget kun at undersøge de potentielle virkninger fra en enkelt transport-energi, som vedvarende brændstoffer, i isolation fra andre alternative energikilder, såsom ukonventionel olie. 

"Olieefterspørgslen og priserne har også stor indvirkning på amerikanske landbrugs-og fødevaremarkeder. Hvert trin i fødevareforsyningskæden er afhængigt af olieprodukter - fra brugen af diesel i landbrugsmaskiner, brugen af naturgas i produktionen af fødevarer, brugen af plast i emballage til fødevarer, til brugen af benzin og diesel til at transportere mad til købmanden eller restauranten.”

Dinneen tilføjede: "Der er ingen troværdige beviser overhovedet til støtte for den opfattelse, at RFS negativt påvirker forbrugerpriserne på fødevarer. Faktisk har inflationen i fødevarepriserne været faldende siden RFS blev vedtaget, og amerikanerne bruger mindre på mad end noget tidspunkt i historien."

Kilde: Lynn Grooms, 3 May 2013, Farm Industry News Blog.

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.