Hveiti

refining life

Klimaminister forbi Danish Biofuel

Klima- og Energiminister Lykke Friis kom til Grenaa for at høre mere om det kommende bioraffinaderi, skriver Lokalavisen Grenaa den 27. december 2010.

Lykke Friis diskuterede 1. og 2. generations biobrændstoffer med adm. direktør Svend Brandstrup.

Klimaminister Lykke Friis var forbi Grenaa Havn og Danish Biofuel før jul. For Danish Biofuel og adm. direktør Svend Brandstrup var formålet med ministerbesøget at diskutere begreberne 1. og 2. generations biobrændstoffer og skabe en forståelse og accept af, at en bioraffinering af vinterhvede til fire værdifulde produkter er miljømæssigt forsvarligt, og ikke ødelægger hverdagen for mennesker på kloden, hvor der ikke er adgang til billige fødevarer.

"Lykke Friis virkede meget positiv, og som vi generelt oplever det, når vi får muligheden for at præsentere produktionskonceptet, havde hun forståelse for forskellen på en traditionel bioethanolproduktion og en bioraffinering. En forskel der ikke tages højde for i den traditionelle opdeling af 1. og 2. generations biobrændstoffer," siger Sanne Schibsbye, kommunikationsansvarlig hos Danish Biofuel.

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.