Hveiti

refining life

EPA godkender E15

Den amerikanske miljøstyrelse (EPA) har godkendt den frivillige brug af E15 i alle biler og lastbiler bygget siden 2001, svarende til over 70 % af USA's bilflåde, skriver biofuels-news.com den 20. februar 2012.

EPA har foretaget en evaluering af om E15 har sundhedsskadelige virkninger, hvilket er en del af Growth Energy’s treårige ansøgning om godkendelse af salget af ethanol med en 15 % iblanding (E15). Salget af E15 er nu blevet godkendt, mens EPA stadig skal godkende de enkelte brændstofsammensætninger. 

Dette betyder ifølge Tom Buis fra Growth Energy at spørgsmålet om iblanding af bioethanol nu er drevet af markedet, snarere end lovgivningen. 

"Det er op til detailhandlere og individuelle brændstofvirksomheder at registrere sig, så de kan få en godkendelse til at sælge E15," siger han. "Med en klar vej fremad mod et føderalt-godkendt, billigere brændstofblanding tilgængelig som en modgift til de rekordhøje benzinpriser vi får at vide at vi kan forvente, opfordrer vi forhandlere til at skynde sig."

Growth Energy indgav sin første begæring til en føderal godkendelse til at øge iblandingen af ethanol i brændstof fra 10 % (E10) til 15 % (E15) i marts 2009.

Det tyder på, at overgangen til E15 vil skabe omkring 140.000 arbejdspladser og reducere udenlandsk olieimport med syv milliarder gallon.

Læs hele artiklen på biofuels-news.com.

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.