Hveiti

refining life

FN’s klimapanel udgiver ny klimarapport

Klimarapport understreger, at Danmark skal have målsætning om at reducere drivhusgasser. Det skriver Jakob Stig Jørgensen i Politiken d. 27/9 om den klimarapport, som FN’s klimapanel, IPCC, har fremlagt i dag.

Der kan ikke længere være tvivl om, at temperaturstigningerne på jorden er menneskeskabte. Og der kan heller ikke længere være tvivl om, at vi skal tage dem alvorligt. En ny rapport fra FN's klimapanel viser, at den globale opvarmning med 95 % sikkerhed er menneskeskabt.

Den socialdemokratiske klimaordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil, er ikke i tvivl om, at den klimarapport, som FN’s klimapanel, IPCC, fremlægger på et pressemøde i Stockholm giver klar besked om klimaforandringerne.

»Vi bliver nødt til at tage alvorligt, at klimaforandringerne er menneskeskabt. Ville man sætte sine børn og børnebørn ind i bilen og køre til Sydeuropa, hvis 95 procent af alle mekanikere fortalte, at bremserne var i stykker?«, spørger Pernille Rosenkrantz-Theil og svarer selv:

»Nej, det ville man nok ikke. Og det er det budskab, vi får fra klimapanelet nu. 95 procent af forskerne mener, CO2-udledningen er menneskeskabt, og det er det, der er årsagen til, at der er temperaturstigninger, og at vandet stiger«, siger Pernille Rosenkrantz-Theil til Politiken.

Læs hele artiklen på politiken.dk. 

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.