Hveiti

refining life

EU Kommissionen tager afgørende skridt mod mærkning af alternative brændstoffer

ePURE pressemeddelelse, 24. januar 2013.

Den europæiske Renewable Ethanol Association (ePURE) hilser EU Kommissionens direktivforslag om infrastruktur til alternative brændstoffer velkommen. Forslaget anerkender den afgørende rolle biobrændstoffer spiller i tacklingen af den europæiske transportsektors afhængighed af olieimport, men ePURE mener, at det ikke går langt nok.

ePURE støtter i høj grad Kommissionens forslag om at indføre et bindende krav om at harmonisere mærkning af brændstofpumper og køretøjer. Information om brændstofkvalitet, miljøforhold og køretøjernes kompatibilitet vil øge forbrugernes accept af ethanol og lette indførelsen af E10 i hele Europa, hvilket er en prioritet for Kommissionen.

"Frankrig har sat et eksempel: Med en klar og forbrugervenlige mærkning gik introduktionen af E10 glat" udtaler Rob Vierhout, generalsekretær i ePURE.

ePURE hilser velkommen, at Kommissionen har taget et vigtigt skridt mod en støtte af opbygningen af en infrastruktur til alternative brændstoffer, men beklager, at høje ethanolblandinger til anvendelse i biler og lastbiler er udeladt. Høje ethanolblandinger såsom E85, som er en 85 % ethanol blanding i benzin, er et rent brændstof, som reducerer udledningen af drivhusgasser og er en omkostningseffektiv måde at opfylde EU’s klima- og energimål. Med forholdsvis små investeringer i infrastruktur fra pumpeindehavere, kunne dette brændstof gøres alment tilgængelige. E85 har allerede i en årrække været brugt i flere EU-medlemsstater.

Download
Læs hele pressemeddelelsen her:

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.