Hveiti

refining life

Ethanolproduktionens indvirkning på fødevarepriserne er voldsomt overdrevet

"At biobrændstoffer fremhæves som årsagen til de stigende fødevarepriser er simpelthen misvisende og tjener kun til at skade offentlighedens tillid til gode biobrændstoffer", siger generalsekretæren i ePURE, Rob Vierhout.

ePURE er Europas brancheorganisation til fremme for bæredygtigt produceret ethanol og repræsenterer størstedelen af Europas ethanolindustri. Udmeldingen kommer efter, at den aktuelle tørke i bl.a. USA endnu en gang har medført kritik af produktionen af bioethanol, der ligesom i 2008 beskyldes for at være årsag til en potentiel global fødevarekrise. Det er beskyldningerne om en direkte sammenhæng mellem produktion af bioethanol og stigende fødevarepriser, som brancheorganisationen afviser. Ifølge ePure er der en række andre faktorer, der bør indgå i diskussionen, f.eks. at der i Europa er et enormt madspild, men at det stadig kun er få procent af afgrøderne, der benyttes i bioethanolproduktionen. Med henvisning til at der i stedet bør fokuseres på alle faktorer, der kan true den globale fødevaresituation, har de derfor udsendt et faktaark om den globale kornproduktion generelt og mere specifikt om den europæiske ethanolproduktion.

Ifølge en rapport udarbejdet af Europaparlamentet har Europa i dag et madspild på op til 50 %. Et voldsomt tal som forventes at stige yderligere med 40 % inden 2020

det skriver ePure i et faktaark udsendt sammen med en pressemeddelelse torsdag d. 23. august.

 

Download
ePure udsendte torsdag d. 23. august en pressemeddelelse der afviser, at Europas bioethanolproduktion gør fødevaresikkerheden ustabil.

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.