Hveiti

refining life

Sweetwater afslører ny proces som kan omdanne CO2 til sukker

I New York har Amerikanske Sweetwater Energy annonceret et 50/50 joint venture med Naturally Scientific om at producere sukker fra overskuds kuldioxid, skriver Jim Lane på biofuelsdigest.com 11/10.

Denne nye teknologi konverterer kuldioxid (CO2) - taget direkte fra emissioner fra produktioner så som bioraffinaderier som Hveiti - til brugbare sukre. 

Tilføjelsen af muligheden for at konvertere sukker fra CO2 betyder, at Sweetwater kan forsyne bioraffinaderier som Hveiti med biomasse-baserede sukre, og samtidig opsamle den CO2, som er et biprodukt i produktionen af bioethanol. På den måde kan der produceres emissions-baserede sukre, som kan omdannes til olie, biodiesel eller andre produkter. 

Sweetwater vil bruge sin patenterede decentraliserede proces til at konvertere lokalt tilgængeligt cellulose (ikke fødevare-baserede råvarer), så som energiafgrøder, træ eller planterester, til fermenterbare sukre. Virksomhedens sukker-løsning sælges til bioraffinaderier, som bruger sukrene til at producere biobrændstof, biokemisk materiale og bio-plastik. I modsætning til petroleumsbaserede teknologier, bruger Sweetwater’s proces bæredygtigt plantemateriale som bliver dyrket nationalt og er dermed med til at reducere CO2-udledningen. 

Læs mere på biofuelsdigest.com.

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.