Hveiti

refining life

BP: biobrændstof er den umiddelbare fremtid for biler

Glem elbiler; den umiddelbare fremtid er biobrændstof. Det mener oliegigant BP, som har foretaget en grundig analyses af de forskellige former for alternative brændstoffer, da de nedsatte deres Future Fuels Team, skriver Stephen Briers på fleetnews.co.uk,

Ifølge Olly Mace, leder af Olie og Biobrændstof i BP, så har holdet bag analysen rådet BP til at investere i biobrændstof, som de ser som den bedste mulighed for fremtiden. 

Olly Mace fortalte delegerede ved den årlige ICFM konference at:

biobrændstof ikke er et mirakel eller en forbandelse, og tilføjede: ”de skal produceres rigtigt, men hvis de bliver det, så er de en stærk løsning på udfordringen med klimaændringer.”

Mace pegede på to hovedudfordringer. For det første skal biobrændstof produceres bæredygtigt, og det gør man bl.a. ved at udnytte hele råvaren.

Den anden udfordring er, at producere høj-kvalitets biobrændstof. I dag er der blandet 5 % bioethanol i benzin i både Storbritannien og Danmark, selvom de fleste moderne biler er kompatible med op til 15 % iblanding af biobrændstof.

Læs hele artiklen på fleetnews.co.uk.

Følg udviklingen inden for bioraffinering. Vi informerer jævnligt om vores tiltag for at forbedre miljøet.Følg Hveiti på facebook.